Oz upprättar förrädaren Judas (pdf)
Den israeliska författaren Amos Oz blev fascinerad av berättelsen om Judas redan som 16-åring. I senaste romanen gör han en radikal omtolkning av historien och återupprättar förrädaren. (Kyrkans Tidning 27 april 2017)


Stjärnan i Betlehem (pdf)
Den världsberömt hemlige konstnären Banksy har öppnat ett politiskt hotell i Betlehem. Stället skryter med den ”sämsta utsikten i världen”, nämligen den israeliska muren på Västbanken. (Tidningen VI april 2017)


Portlands boktempel lockar läsare från hela världen (pdf)
Portland. De som tappar bort sig kan få ett klistermärke med texten: ”Jag gick vilse på Powell’s.” DN har besökt den jättelika bokhandeln som nu även har börjat sälja prylar och läsplattor. (DN 23 februari 2013)


50 nyanser av synd lockar till Seattle (pdf)
Seattle. Den erotiska megasuccén ”Femtio nyanser av honom” har placerat Seattle – staden där bokens huvudpersoner älskar och piskar varandra – i strålkastarljuset. Många har tagit chansen att tjäna på hajpen. Men alla Seattlebor är inte lika förtjusta. (DN 4 februari 2013)


Misslyckat drogkrig öppnar för legalisering
För första gången i historien har två delstater i USA legaliserat marijuana för fritidsbruk. En av dem är Washington. Det misslyckade kriget mot droger, orättvisa fängelsestraff och rasism är några saker som gjort att medborgarna vill pröva en ny väg. (Fria tidningen, 4 februari 2013)


Abdellah Taïa om den arabiska våren och livet som homosexuell i Marocko
Abdellah Taïa är Marockos första öppet homosexuella författare. I sin roman ”Ett arabiskt vemod”, skriver han om hur det var att växa upp i ett land där homosexualitet är ett brott som kan straffas med upp till tre års fängelse. Amnesty Press har besökt honom i Paris, där han bor sedan 13 år tillbaka. (amnesty.se 12 april, 2012)


Vintersurfing vid snöklädd kust
Vågsurfing är något de flesta förknippar med vita stränder, vajande palmer och värme. Men till den norska Atlantkusten, ett par timmar sydväst om Ålesund, kommer surfare året runt för att njuta av vågor i världsklass. (Svenska Dagbladet 10 november 2009)

 
  Copyright 2009, design by Mon–Sun Design